Zie foto's (10)

MÉMORIAL CHARLES DE GAULLE

Museum in Colombey-les-Deux-Églises

 • Het nieuwe, geheel aan de generaal gewijde museum Memorial Charles de Gaulle is het sluitstuk van het herdenkingscircuit dat bestaat uit het huis, het Lotharings kruis en het graf van de generaal.

  Het museum is gebouwd vanuit een originele invalshoek: zo veel mogelijk versmolten in het landschap om de hechte band van de generaal met de natuur goed naar voren te laten komen. Het gebouw is het ontwerp van de architecten van het Memorial van Caen. Het museum is meer dan een traditionele...
  Het nieuwe, geheel aan de generaal gewijde museum Memorial Charles de Gaulle is het sluitstuk van het herdenkingscircuit dat bestaat uit het huis, het Lotharings kruis en het graf van de generaal.

  Het museum is gebouwd vanuit een originele invalshoek: zo veel mogelijk versmolten in het landschap om de hechte band van de generaal met de natuur goed naar voren te laten komen. Het gebouw is het ontwerp van de architecten van het Memorial van Caen. Het museum is meer dan een traditionele voorstelling van de man van de Oproep van 18 juni of de eerste president van de vijfde republiek. Het Memorial Charles de Gaulle is een nadere kennismaking met de geschiedenis van de twintigste eeuw en een ontmoeting met de mens achter de generaal. Uitgerust met een variatie van museumtechnische snufjes, decors, films op reuzenschermen, interactieve zuilen, geluidsbanden, diorama’s, geschreven commentaar, archief beelden en – banden, genoeg om de bezoeker onder te dompelen in verschillende historische tijdperken in een expositieruimte van meer dan 1.800 m² met een permanente en tijdelijke exposities.

  Een belevenis van de geschiedenis op ware grootte. Historisch documentatiecentrum, maar ook cultureel centrum: toneel, muziek, beeldhouwkunst, schilderkunst. Een goed gevuld cultureel programma is te raadplegen op de website van het
  Memorial onder de rubriek actualiteiten.