Zie foto's (3)

Militaire Association Troyenne

Museum ,  Geschiedenis ,  Militair in Troyes
 • De Militaire Association Troyenne, beter bekend als MAT, is een vereniging van verzamelaars die zich inzet om het militaire verleden nieuw leven in te blazen. De vereniging werd in 1986 opgericht door de oprichter van de vereniging, Bruno Tabare.

 • Gehuisvest in de voormalige hangars van een openbaar vervoersbedrijf (het moest wel), op slechts 2 minuten van het stadscentrum op weg naar Dijon, "stelt" deze verzameling van een ander soort zo'n 65 voertuigen tentoon, waaronder 44 pantservoertuigen, allemaal met een nauwe of zeer nauwe band met de militaire wereld. Er zijn tanks, kanonnen, granaten, radio's, motoren en nog veel meer.
  Onder de 'zeldzame' items die worden tentoongesteld zijn een Renault UE rupsvoertuig, een Berliet CBA, een...
  Gehuisvest in de voormalige hangars van een openbaar vervoersbedrijf (het moest wel), op slechts 2 minuten van het stadscentrum op weg naar Dijon, "stelt" deze verzameling van een ander soort zo'n 65 voertuigen tentoon, waaronder 44 pantservoertuigen, allemaal met een nauwe of zeer nauwe band met de militaire wereld. Er zijn tanks, kanonnen, granaten, radio's, motoren en nog veel meer.
  Onder de 'zeldzame' items die worden tentoongesteld zijn een Renault UE rupsvoertuig, een Berliet CBA, een Sherman, een AML, een AMX 32, een AMX 13, een AMX 10 en een UBL.

  Het bijzondere is dat bijna al deze voertuigen in perfect werkende staat verkeren, zozeer zelfs dat ze de sterren worden van grote nationale parades zoals 14 juli, 25 augustus (de datum van de bevrijding van Troyes) en 11 november, of worden gebruikt in filmopnames.

  Roosters:
  Op basis van vrijwilligerswerk kan de tentoonstellingszaal worden bezocht op afspraak via 03 25 82 22 70.
 • Milieu
  • Aan de rand van de stad
 • Tarieven
 • Gratis