Zie foto's (3)

Militaire Association Troyenne

Museum ,  Geschiedenis ,  Militair in Troyes
 • De Militaire Association troyenne, opgericht in 1986 door de eerste voorzitter Bruno Tabare en bekend onder de naam MAT, is een vereniging van verzamelaars die het militaire verleden niet verloren willen laten gaan.
  De vereniging is gevestigd in twee oude loodsen van een openbaar vervoerbedrijf, op 2 min van het stadscentrum in de richting Dijon, en biedt onderdak aan 65 voertuigen, waarvan 44 pantservoertuigen die allemaal in verband staan met het leger . De liefhebber ontdekt hier tanks,...
  De Militaire Association troyenne, opgericht in 1986 door de eerste voorzitter Bruno Tabare en bekend onder de naam MAT, is een vereniging van verzamelaars die het militaire verleden niet verloren willen laten gaan.
  De vereniging is gevestigd in twee oude loodsen van een openbaar vervoerbedrijf, op 2 min van het stadscentrum in de richting Dijon, en biedt onderdak aan 65 voertuigen, waarvan 44 pantservoertuigen die allemaal in verband staan met het leger . De liefhebber ontdekt hier tanks, kanonnen, granaten, radio's, motoren, enz.
  Tussen de "zeldzame" stukken: een Renault UE carrier, een Berliet CBA, een Sherman, een AML, een AMX 32, een AMX 13, een AMX 10, een UBL, enz.
  Bijzonder: vrijwel alle voertuigen werken nog, tijdens grote nationale defilés, zoals op 14 juli, 25 augustus (datum van de bevrijding van Troyes) en 11 november, worden ze als de vedetten van stal gehaald, en ze zijn ook voor filmopnames gebruikt.

  Openingstijden:
  De tentoonstellingshal wordt beheerd door vrijwilligers en is daarom alleen op afspraak te bezoeken.
 • Milieu
  • Aan de rand van de stad
 • Tarieven
 • Gratis