Zie foto's (3)

MONTIER-EN-DER - LA PORTE DU DER

in La Porte du Der
 • Montier-en-Der en de Pays du Der, rond het Lac du Der, bezitten een uitzonderlijk erfgoed en liggen in een ongerepte natuur.

  De naam Montier-en-Der (monasterium in dervo) stamt van het voormalige benedictijnenklooster dat in het jaar 672 op deze plaats werd gebouwd.

  De abdijkerk Saint-Pierre-et-Saint-Paul werd ingewijd in het jaar 998. Het romaanse kerkschip dateert van het eind van de tiende eeuw, het gotische koor van de dertiende en de prachtige glas-in-loodramen zijn...
  Montier-en-Der en de Pays du Der, rond het Lac du Der, bezitten een uitzonderlijk erfgoed en liggen in een ongerepte natuur.

  De naam Montier-en-Der (monasterium in dervo) stamt van het voormalige benedictijnenklooster dat in het jaar 672 op deze plaats werd gebouwd.

  De abdijkerk Saint-Pierre-et-Saint-Paul werd ingewijd in het jaar 998. Het romaanse kerkschip dateert van het eind van de tiende eeuw, het gotische koor van de dertiende en de prachtige glas-in-loodramen zijn negentiende-eeuws. De abdijkerk is een van de meest opmerkelijke religieuze bouwwerken in de regio Champagne-Ardenne. Montier-en-Der is het vertrekpunt van de toeristische route van de vakwerkkerken en opmerkelijke glas-in-loodramen uit de zestiende eeuw.
  De nationale stoeterij van Montier-en-Der heeft een hoge historische en monumentale waarde. In 1808 besloot Napoleon I op de plek van het voormalige klooster een hengstenstal te bouwen. De huidige gebouwen dateren van de negentiende eeuw. De stoeterij organiseert evenementen en bevordert het toerisme via paardenshows.

  In het park van Montier-en-Der staan beelden en gietijzeren fonteinen, een echt visitekaartje van de negentiende-eeuwse kunstgieterijen van Durenne in Sommevoire. De gemeente besteedt veel aandacht aan groenplaatsen, tot groot genoegen van de plaatselijke bevolking en de toeristen die Montier in elk seizoen bezoeken. Het plantsoen in de binnenstad op het voorplein van de abdijkerk, het voorplein van de stoeterij, de tuin Linet en het privélandgoed Japiot zijn groene toevluchtsoorden met eeuwenoude bomen van allerlei soorten.

  Stop ook even bij de ambachtelijke brouwerij van de Der, waar Noël Lepoix u rondleidt in zijn werkplaats. Hij laat u proeven van zijn bieren: bruin bier, pils, amberbier, witbier, biologisch bier...

  Het hele jaar door zijn er evenementen te beleven in Montier: jazzfestival in maart, de Marathon du Der in juni, een paardenshow in de zomer, paardenraces tussen juni en augustus, het Internationale Dieren- en Natuurfotofestival in november, en het hele jaar door concerten.

  U vindt ter plekke alle nodige winkels en services voor een aangename vakantie in de Pays du Der.