©musée Aube éduc classe.jpg

Musée Aubois de l'Histoire de l'Education

Museum ,  Geschiedenis ,  Folkloristische kunst en tradities in Troyes
 • Het Musée Aubois d'Histoire de l'Éducation (M.A.H.É.) werd opgericht in 1976 ...

 • op initiatief van het Centre Départemental de Documentation Pédagogique (C.D.D.P.) de l'Aube, de Bibliothèque Départementale de Prêt (B.D.P.), de Commission des Affaires Culturelles van de Conseil Général de l'Aube, de Inspection d'Académie de l'Aube en het Institut National de la Recherche et de la Documentation.), de Commission des Affaires Culturelles van de Conseil Général de l'Aube, de Inspection d'Académie de l'Aube en het Institut National de la Recherche et de la Documentation...
  op initiatief van het Centre Départemental de Documentation Pédagogique (C.D.D.P.) de l'Aube, de Bibliothèque Départementale de Prêt (B.D.P.), de Commission des Affaires Culturelles van de Conseil Général de l'Aube, de Inspection d'Académie de l'Aube en het Institut National de la Recherche et de la Documentation.), de Commission des Affaires Culturelles van de Conseil Général de l'Aube, de Inspection d'Académie de l'Aube en het Institut National de la Recherche et de la Documentation Pédagogique (I.N.R.D.P.), nu het Institut National de la Recherche Pédagogique (I.N.R.P.).

  De Conseil Général zorgde vervolgens voor de financiering van het museum. Het C.D.D.P. is verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie. Het museum is in symbiose met het C.D.D.P. en is gevestigd in hetzelfde gebouw, rue Saint-Martin-es-Aires, in de voormalige Michelet-school (een gebouw dat de stad Troyes heeft afgestaan ten gunste van het departement).

  Tegelijkertijd werd in 1976 de Association des Amis Aubois de l'Histoire de l'Éducation (A.A.M.A.H.É.) opgericht met als doel het educatieve erfgoed van het museum te beschermen en zijn activiteiten te ontwikkelen door onderzoek te ondersteunen en zijn collecties tentoon te stellen. A.A.M.A.H.É. is verantwoordelijk voor het verzamelen van schenkingen, wat heeft geresulteerd in een groot aantal verschillende documenten.

  In 1991 verliet het C.D.D.P. de locatie Saint-Martin-es-Aires en verhuisde het naar zijn huidige, door de Conseil Général gerenoveerde gebouwen aan de Lombardlaan. Het is nu gevestigd bij het Institut Universitaire de Formations des Maîtres (I.U.F.M.) van de Académie de Reims.

  Dankzij de rondleidingen die worden aangeboden, laat het M.A.H.É volwassenen in hun jeugdherinneringen duiken en leerlingen het verleden van hun ouders en grootouders beleven en de verschillen begrijpen tussen de school van vandaag en die van vroeger.
  Als onderdeel van de educatieve roeping kunnen klassen het museum bezoeken en er werken.

  Openingstijden :
  Met uitzondering van de schoolvakanties, elke ochtend van maandag tot vrijdag en 's middags op afspraak.

  Groepsbezoeken:
  Maak een afspraak op 03 25 82 84 35
 • Milieu
  • In de stad
 • Tarieven
 • Gratis