Zie foto's (9)

MUSEE D'ART ET D'HISTOIRE DE LANGRES

Museum in Langres

 • Het museum met een uitgebreide kunst- en archeologische collectie is gehuisvest in een eigentijds gebouw dat goed tot zijn recht komt tegen de oude stenen van dit oude vestingstadje.

  Sinds de 19e eeuw bouwen geïnteresseerde amateurs en gulle schenkers aan een uitzonderlijk fonds van archeologische voorwerpen van de Prehistorie tot de Gallo-Romeinse tijd, beelden uit de middeleeuwen en de renaissance, sierkunst (snijgerei, aardewerk, meubels…), schilderijen, tekeningen en gravures van de 16e...
  Het museum met een uitgebreide kunst- en archeologische collectie is gehuisvest in een eigentijds gebouw dat goed tot zijn recht komt tegen de oude stenen van dit oude vestingstadje.

  Sinds de 19e eeuw bouwen geïnteresseerde amateurs en gulle schenkers aan een uitzonderlijk fonds van archeologische voorwerpen van de Prehistorie tot de Gallo-Romeinse tijd, beelden uit de middeleeuwen en de renaissance, sierkunst (snijgerei, aardewerk, meubels…), schilderijen, tekeningen en gravures van de 16e tot de 20e eeuw.

  Het museumparcours is een duik in het rijke kunstbezit van Langres, een stad die beroemde kunstenaars voortbracht, zoals Jean Duvet, Jean Tassel en Jules Ziegler.

  In elke zaal wel een andere verrassing, van Egyptische snuisterijen tot Raoul Dufy, via de werken van Charles Brun, Gustave Courbet en Eugène Delacroix.