Photo_1.jpg

Parc des Moulins

Park en tuin ,  Bomentuin in Troyes

Gratuit
Speciale richtlijnen / Toegepaste coronamaatregelen
Het dragen van een masker is verplicht
 • Een grote zuurstoftank ten zuiden van het centrum.

  Op een steenworp afstand van de wijk Sénardes, tussen de Rue des Ponts, de Rue Bas Trévois, de Rue Guillaume le Bé en de Chaussée du Vouldy, staat dit uitgestrekte groene park - met een oppervlakte van 20 hectare - bekend als de "site des Moulins" of, voor de plaatselijke bevolking, het "Parc des Corbeaux". Het is de thuisbasis van een burgerlijk huis dat bij de stad hoort, en twee oude molens, die eigendom zijn van Nouricia en...
  Een grote zuurstoftank ten zuiden van het centrum.

  Op een steenworp afstand van de wijk Sénardes, tussen de Rue des Ponts, de Rue Bas Trévois, de Rue Guillaume le Bé en de Chaussée du Vouldy, staat dit uitgestrekte groene park - met een oppervlakte van 20 hectare - bekend als de "site des Moulins" of, voor de plaatselijke bevolking, het "Parc des Corbeaux". Het is de thuisbasis van een burgerlijk huis dat bij de stad hoort, en twee oude molens, die eigendom zijn van Nouricia en Interfarine.

  Met inbegrip van het Henry Park, de site van de molens vertegenwoordigt een ware groene long van bijna twintig hectare.

  Zo is het park, met een natuurlijk karakter, geleidelijk ontwikkeld van 1982 tot 1987, een van de grootste tuinen aan de rand van het stadscentrum.

  Het is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan bomen - sequoia's, essen en prachtige treurwilgen - en een bijzonder rijke lokale flora en fauna. De charme en de rust maken het een ideale plek om te genieten van de natuur op een steenworp afstand van het stadscentrum.

  Het park wordt door zoveel attracties gedragen dat het voortdurend wordt ontwikkeld voor vrijetijdsactiviteiten.

  Zo kunnen fietsers en rolschaatsers een wandeling maken over een 800 meter lange groene weg, die het fietspad van de meren naar het centrum verbindt.

  Meer in het algemeen, en om jong en oud te verwelkomen, zijn er verschillende projecten in studie of in uitvoering in het hart van het park.

  Concreet wordt een bewegwijzeringssysteem aangebracht om de paden te versieren en de bezoekers de mogelijkheid te bieden de natuurlijke omgeving (fauna en flora) beter te leren kennen. Daarnaast zijn er 15 bijenkasten van de bijenschool (Syndicat des Apiculteurs de l'Aube - SAA) geïnstalleerd in de natuurzone van het park. Deze installatie maakt het mogelijk om het grote publiek te sensibiliseren en te sensibiliseren voor de bijenteelt, met respect voor de voorouderlijke tradities en het ecosysteem.

  Bovendien zal de restauratie van de boomgaard (met de steun van de Croqueurs de pommes) en de sanering van het tuindershuis (door het IUMP en de integratieplaats) het mogelijk maken om op een later tijdstip activiteiten te organiseren ter bevordering van het tuinieren en milieuvriendelijke praktijken (tuinieren, bijenteelt en boomkwekerijcursussen).

  Ook andere min of meer eenmalige faciliteiten zouden kunnen worden ontwikkeld. Zo kan iedereen zich beetje bij beetje deze groene long eigen maken voor plezier, ontspanning of het ontdekken van de natuur aan de rand van het centrum.
Diensten
 • Activiteiten
  • Bijzondere thematische animatie
 • Uitrusting
  • Spelletjes voor kinderen
  • Tafels om te picknicken
 • Tarieven
 • Gratis
Openings

Openingstijden

 • Heel het jaar
 • Heel het jaar 2022