Zie foto's (2)

PARC DU CHESNOY

Park en tuin in Val-de-Meuse

  • Dit park, gecreëerd rond 1850, staat vol met vele botanische soorten: sequoia's, cipressen, kastanjebomen, platanen, taxusbomen, ... Inderdaad, de oorspronkelijke bebossing van het park lijkt te zijn gebruikt, omwille van de verzameling en esthetische waarde, een mix van hardhout en coniferen, lokale soorten en geïntroduceerde soorten.
    Aan de andere kant biedt de keuze van de locatie van geïsoleerde bomen (sequoia, cipressen ...) en groepen bomen (uitlijning van platanen, zwarte dennen ...)...
    Dit park, gecreëerd rond 1850, staat vol met vele botanische soorten: sequoia's, cipressen, kastanjebomen, platanen, taxusbomen, ... Inderdaad, de oorspronkelijke bebossing van het park lijkt te zijn gebruikt, omwille van de verzameling en esthetische waarde, een mix van hardhout en coniferen, lokale soorten en geïntroduceerde soorten.
    Aan de andere kant biedt de keuze van de locatie van geïsoleerde bomen (sequoia, cipressen ...) en groepen bomen (uitlijning van platanen, zwarte dennen ...) onmiskenbaar een landschapswaarde specifiek voor het park.
    Deze plaats is gunstig voor wandelingen en de ontdekking van de kalme sfeer die daar heerst