champagne 52 nature paysage jardins flore 2250.

PARC DU DOMAINE DE LAVAUX

Park en tuin in Lafauche

 • Met zijn route met uitzicht op de waterval en vijvers, visserij, bijenstal en tuinboomgaard, is het Domaine de Lavaux-park, ontworpen rond een 17e en 19e-eeuwse residentie, kenmerkend voor de pittoreske tuinperiode.
  Het bevat een opmerkelijke set decoratieve werken in gewapende cementmortel die de illusie van hout of rotsen geeft. Ze zijn gemaakt tussen 1908 en 1912 door de steenbouwer Ernest Chaumeton, oorspronkelijk afkomstig uit Creuse en een zilveren medaillewinnaar in zijn specialiteit...
  Met zijn route met uitzicht op de waterval en vijvers, visserij, bijenstal en tuinboomgaard, is het Domaine de Lavaux-park, ontworpen rond een 17e en 19e-eeuwse residentie, kenmerkend voor de pittoreske tuinperiode.
  Het bevat een opmerkelijke set decoratieve werken in gewapende cementmortel die de illusie van hout of rotsen geeft. Ze zijn gemaakt tussen 1908 en 1912 door de steenbouwer Ernest Chaumeton, oorspronkelijk afkomstig uit Creuse en een zilveren medaillewinnaar in zijn specialiteit op de Wereldtentoonstelling van 1900.

  Gelegen in het hart van een land- en bosgebied, belofte van een zelfvoorzienende levenskunst, is het Domaine de Lavaux park een eerbetoon aan de smaak van een tijdperk op het kruispunt van romantiek en technische innovatie.
  Het staat vermeld in de inventaris van historische monumenten en vormt de rijkste privégetuigenis van de rotstekeningen van het grote oosten van Frankrijk en de levende herinnering aan een gebied dat in volledige autonomie is georganiseerd.