champagne 52 colombier chalindrey 01 jean francois feutriez.

PIGEONNIERS DE HAUTE-MARNE

in Chaumont
  • De Duivenhuizen : De vereniging Maisons Paysannes de France (Franse Boerenwoningen) heeft alleen al in de Haute-Marne 200 bouwwerken speciaal voor duiven geregistreerd. Een vijftigtal valt nog onder het in augustus 1789 opgeheven heerlijke recht.

    Meestal staan de 'duiventorens', ronde of vierkante losstaande gebouwen, bij een boerderij, een twintigtal is echter gebouwd bij smederijen. De duivenzolders vertegenwoordigen het grootste aantal en zijn minder spectaculair dan de duiventorens. De...
    De Duivenhuizen : De vereniging Maisons Paysannes de France (Franse Boerenwoningen) heeft alleen al in de Haute-Marne 200 bouwwerken speciaal voor duiven geregistreerd. Een vijftigtal valt nog onder het in augustus 1789 opgeheven heerlijke recht.

    Meestal staan de 'duiventorens', ronde of vierkante losstaande gebouwen, bij een boerderij, een twintigtal is echter gebouwd bij smederijen. De duivenzolders vertegenwoordigen het grootste aantal en zijn minder spectaculair dan de duiventorens. De zolders dateren allemaal uit de tijd na de opheffing van het duivenhuizenrecht.