Zie foto's (2)

Place du Marché au Pain

Bezienswaardigheid en historisch monument in Troyes
 • De jaarmarkten van Champagne worden tussen de 12e en 13e eeuw gehouden, voornamelijk rondom de église Saint-Jean-au-Marché en in de omliggende straten en pleinen, die elk hun specifieke handelswaar kennen: kleding, peper, gevogelte, stoffen, gezouten waren...

 • Op dit plein vindt men de wisselaars, vaak Joden of Lombarden (Uit Noord-Italië) waarvan er zich vele al generaties geleden in Troyes vestigden. Hier vlakbij, in de rue de la Montée-des-Changes, wordt het hôtel des Angoiselles gebouwd voor een bankiersfamilie uit Lombardije.
  Handelaren uit heel Europa nemen hun eigen muntgeld mee, maar tijdens de jaarmarkten kunnen alleen de stukken van de graven van Champagne en de Franse koning gebruikt worden. De geldwisselaars hebben zeer nauwkeurige...
  Op dit plein vindt men de wisselaars, vaak Joden of Lombarden (Uit Noord-Italië) waarvan er zich vele al generaties geleden in Troyes vestigden. Hier vlakbij, in de rue de la Montée-des-Changes, wordt het hôtel des Angoiselles gebouwd voor een bankiersfamilie uit Lombardije.
  Handelaren uit heel Europa nemen hun eigen muntgeld mee, maar tijdens de jaarmarkten kunnen alleen de stukken van de graven van Champagne en de Franse koning gebruikt worden. De geldwisselaars hebben zeer nauwkeurige weegschalen waarmee ze de stukken wegen, het gehalte aan edelmetaal vaststellen, en de tegenwaarde berekenen. Deze transacties zijn belast en vormen een belangrijke inkomstenbron voor het graafschap.
  Met de teloorgang van de jaarmarkten in de 14e eeuw wordt het plein ingenomen door planten- en kruidenverkopers (men noemt het dan de Marché-aux-Herbes), en daarna in de 17e eeuw door de bakkers. Daaraan ontleent het zijn huidige naam.
 • Milieu
  • In het stadscentrum
  • In de stad
 • Tarieven
 • Gratis