CB-ARBRE A CADENAS_999.jpg

Place du Préau

Pleintjes ,  Bezienswaardigheid en historisch monument in Troyes

 • Voormalig terrein van het paleis van de Graven van Champagne, gebouwd rond 1157 door Henri 1ste de Liberaal. Het paleis heeft twee verdiepingen; het wordt geflankeerd door de collegiale kerk van Saint-Etienne - beheerd door een kapittel van 60 kanunniken. Op de bovenverdieping kunnen de graven via een tribune de diensten bijwonen. De voormalige tuinen van het klooster van Saint-Etienne waren gelegen aan de huidige Quai La Fontaine.
  Tijdens de Revolutie werd het Paleis van de Graven van...
  Voormalig terrein van het paleis van de Graven van Champagne, gebouwd rond 1157 door Henri 1ste de Liberaal. Het paleis heeft twee verdiepingen; het wordt geflankeerd door de collegiale kerk van Saint-Etienne - beheerd door een kapittel van 60 kanunniken. Op de bovenverdieping kunnen de graven via een tribune de diensten bijwonen. De voormalige tuinen van het klooster van Saint-Etienne waren gelegen aan de huidige Quai La Fontaine.
  Tijdens de Revolutie werd het Paleis van de Graven van Champagne gedeeltelijk in stukken gehakt. Het werd definitief vernietigd in 1806, omgevormd tot een "houten haven" na de aanleg van het Haute-Seine kanaal, en uiteindelijk omgevormd tot een tuin in 1900.
  De tuin op de Place du Préau is ideaal voor een korte pauze met uitzicht op het kanaal.
 • Milieu
  • In het stadscentrum
 • Media