CB-ARBRE A CADENAS_999.jpg

Place du Préau

Bezienswaardigheid en historisch monument in Troyes
 • Voormalige plaats van het paleis van de Graven van Champagne, gebouwd rond 1157 door Hendrik de Eerste de Liberaal.

 • Het paleis had twee verdiepingen en werd geflankeerd door de collegiale kerk Saint-Etienne, beheerd door een kapittel van 60 kanunniken. Op de bovenste verdieping was een tribune waar de graven de diensten konden bijwonen. De voormalige tuinen van het klooster Saint-Etienne lagen aan wat nu de Quai La Fontaine is.
  Ten zuiden van het paleis lag de Préau aux duels, een plek waar in de middeleeuwen juridische gevechten werden gehouden, nog steeds bekend als gerechtelijke duels. Bij gebrek aan...
  Het paleis had twee verdiepingen en werd geflankeerd door de collegiale kerk Saint-Etienne, beheerd door een kapittel van 60 kanunniken. Op de bovenste verdieping was een tribune waar de graven de diensten konden bijwonen. De voormalige tuinen van het klooster Saint-Etienne lagen aan wat nu de Quai La Fontaine is.
  Ten zuiden van het paleis lag de Préau aux duels, een plek waar in de middeleeuwen juridische gevechten werden gehouden, nog steeds bekend als gerechtelijke duels. Bij gebrek aan getuigen of bekentenissen vochten de twee partijen in het geschil in een enkel gevecht (elk van hen kon worden vertegenwoordigd door een kampioen). De winnaar werd beschouwd als degene die door God was aangewezen als de rechtmatige persoon voor de partijen. De plaats heeft de naam ...

  Tijdens de Franse Revolutie werd het Palais des Comtes de Champagne gedeeltelijk ontmanteld. Het werd uiteindelijk in 1806 vernietigd, omgevormd tot een "port au bois" na de aanleg van het kanaal Haute-Seine en uiteindelijk in 1900 als tuin aangelegd.

  De tuin op Place du Préau is ideaal voor een korte pauze met uitzicht op het kanaal.
 • Milieu
  • In het stadscentrum
  • In de stad
 • Tarieven
 • Gratis