CB-ARBRE A CADENAS_999.jpg

Place du Préau

Pleintjes ,  Bezienswaardigheid en historisch monument in Troyes
 • Voormalige site van het Paleis van de Graven van Champagne, gebouwd rond 1157 door Henri I de Liberaal. Het paleis had twee verdiepingen; het werd geflankeerd door de collegiale kerk van Saint-Etienne, beheerd door een kapittel van 60 kanunniken. Op de bovenste verdieping konden de graven de diensten bijwonen via een galerij. De voormalige tuinen van het klooster van Saint-Etienne bevonden zich aan de huidige Quai La Fontaine.
  Ten zuiden van het paleis waren de Préau aux duels, een plaats...
  Voormalige site van het Paleis van de Graven van Champagne, gebouwd rond 1157 door Henri I de Liberaal. Het paleis had twee verdiepingen; het werd geflankeerd door de collegiale kerk van Saint-Etienne, beheerd door een kapittel van 60 kanunniken. Op de bovenste verdieping konden de graven de diensten bijwonen via een galerij. De voormalige tuinen van het klooster van Saint-Etienne bevonden zich aan de huidige Quai La Fontaine.
  Ten zuiden van het paleis waren de Préau aux duels, een plaats waar in de middeleeuwen juridische veldslagen werden gehouden, nog steeds gerechtelijke duels genoemd. Bij afwezigheid van getuigen of bekentenissen vochten de twee partijen in het geschil in een enkel gevecht (elk kon zich laten vertegenwoordigen door een kampioen). De winnaar werd beschouwd als degene die door God was aangesteld als de juiste persoon voor de procespartijen. Het plein heeft zijn naam behouden ...

  Tijdens de revolutie werd het paleis van de graven van Champagne gedeeltelijk uiteengereten. Het werd definitief verwoest in 1806, omgevormd tot een "houten haven" na de aanleg van het Haute-Seine-kanaal, en uiteindelijk omgebouwd tot tuin in 1900.

  De tuin op de Place du Préau is ideaal voor een korte pauze met uitzicht op het kanaal.
 • Milieu
  • In het stadscentrum
 • Media