Zie foto's (2)

ROUTE DU VITRAIL

Religieus gebouw in La Porte du Der

 • Het vertrekpunt van deze route ligt bij de abdijkerk van Montier-en-Der. Een tocht van 60 kilometer door schilderachtige dorpen met de meest fraaie kerken. Naast vakwerkkerken komt u ook langs uit natuursteen opgetrokken kerken met bijzondere glas-in-loodramen van de meesterglasschilders uit Troyes.

  De meeste glas-in-loodramen dateren uit de 16e eeuw, behalve de ramen in Montier-en-Der. De illustraties en technieken komen uit de werkplaatsen van Troyes en deze ramen sieren de kerken die...
  Het vertrekpunt van deze route ligt bij de abdijkerk van Montier-en-Der. Een tocht van 60 kilometer door schilderachtige dorpen met de meest fraaie kerken. Naast vakwerkkerken komt u ook langs uit natuursteen opgetrokken kerken met bijzondere glas-in-loodramen van de meesterglasschilders uit Troyes.

  De meeste glas-in-loodramen dateren uit de 16e eeuw, behalve de ramen in Montier-en-Der. De illustraties en technieken komen uit de werkplaatsen van Troyes en deze ramen sieren de kerken die indertijd onder het bisdom van Troyes vielen.

  - Ceffonds,
  - Doulevant-le-Château,
  - Droyes,
  - Montier-en-Der,
  - Joinville,
  - Longeville-sur-la-Laine
  - Louze,
  - Nully,
  - Puellemontier,
  - Robert-Magny,
  - Sommevoire,
  - Trémilly.