Square 3 godets.jpg

Square des Trois Godets

Bezienswaardigheid en historisch monument ,  Pleintjes in Troyes
 • Dit parkje ontleent zijn naam aan een vroeger hôtel met drie bekers in het embleem. Kalm en schaduwrijk, is het een ideale plaats om de chevet van de Kathedraal en de gepleisterde vakwerkhuizen, bijna allemaal uit de 12e eeuw, te bewonderen.
  Onder de gevel van één van deze huizen, aan de pleinkant, ziet men de boog over de oude Meldaçon beek of "ru". Deze oude beek loopt langs de eerste stadswallen. Als de stad zich in de 10e eeuw uitbreidt, wordt een nieuwe stadswal gebouwd achter de...
  Dit parkje ontleent zijn naam aan een vroeger hôtel met drie bekers in het embleem. Kalm en schaduwrijk, is het een ideale plaats om de chevet van de Kathedraal en de gepleisterde vakwerkhuizen, bijna allemaal uit de 12e eeuw, te bewonderen.
  Onder de gevel van één van deze huizen, aan de pleinkant, ziet men de boog over de oude Meldaçon beek of "ru". Deze oude beek loopt langs de eerste stadswallen. Als de stad zich in de 10e eeuw uitbreidt, wordt een nieuwe stadswal gebouwd achter de huidige église Saint-Nizier (rue Surgale en rue Célestin-Philbois). Dit huis wordt nog altijd het maison du Pont-Ferré genoemd, want de bisschop heft hier tot 1530 tol op alle ruiters die via de Porte des Ursin de stad binnenkomen (gelegen aan de ingang van de rue de la Cité, komend van Saint-Nizier).

  In de 15e eeuw vestigen zich Slachthuizen (ook wel bloedbadhuizen, dodenhuizen of villerijen genoemd) langs de Meldançon.
 • Milieu
  • In het stadscentrum