Square 3 godets.jpg

Square des Trois Godets

Bezienswaardigheid en historisch monument in Troyes
 • De verdwenen "ru" en het plein van de Trois Godets

 • Op nr. 34 van de rue de la Cité is de loop van de Meldançon, de beek die de eerste muur van de Gallo-Romeinse stad Augustobona Tricassium omzoomde en die nu verdwenen is, op de weg aangegeven met straatstenen.
  De route loopt onder het Hospice St Nicolas door, dat de beek overdekte toen het in 1836 werd gebouwd.
  In de 15e eeuw werden langs de beek slachthuizen opgericht, die toen slachthuizen, tueries of écorcheries werden genoemd. De Quai de l'abattoir aan de oevers van de Seine draagt nog...
  Op nr. 34 van de rue de la Cité is de loop van de Meldançon, de beek die de eerste muur van de Gallo-Romeinse stad Augustobona Tricassium omzoomde en die nu verdwenen is, op de weg aangegeven met straatstenen.
  De route loopt onder het Hospice St Nicolas door, dat de beek overdekte toen het in 1836 werd gebouwd.
  In de 15e eeuw werden langs de beek slachthuizen opgericht, die toen slachthuizen, tueries of écorcheries werden genoemd. De Quai de l'abattoir aan de oevers van de Seine draagt nog steeds hun naam.
  Op nr. 36, het huis Pont Ferré, typisch voor het 16e-eeuwse Troyes, ontleent zijn naam aan de tol die tot 1530 door de bisschop werd geheven op de hoefijzers van de paarden die de nabijgelegen brug overstaken. Aan de achterkant van dit huis, aan de kant van de Square des Trois Godets, is in de kelder een mooie stenen boog te zien die ooit de beek overspande die onder het gebouw liep.
  Vroeger was het de rue de la Petite-Boucherie, die aan de Meldançon grensde, maar het plein dankt zijn huidige naam aan een voormalig hotel dat bekend staat als de Trois-Godets. Het is rustig en schaduwrijk en de ideale plek om het chevet van de kathedraal en de vakwerkhuizen, voornamelijk uit de 17e eeuw, te bewonderen.
 • Milieu
  • In het stadscentrum
  • In de stad
 • Tarieven
 • Gratis