SYNDICAT INTERPROFESSIONNEL DU FROMAGE DE LANGRES

in Prauthoy

champagne 52 fromage langres phl 7351.
  • Terwijl hij het groene landschap doorkruist, ontdekt de bezoeker uitgestrekte weiden: de melkproductie in Haute-Marne is overvloedig. Je wordt verleid door de kwaliteit en diversiteit van heerlijke lokale kazen die vaak onbekend zijn.

    Haute-Marne staat op de derde plaats in de productieafdelingen van Emmental. De productie gaat terug tot de vorige eeuw, met de installatie van Zwitserse kaasmakers op de afdeling.
     
    Tegenwoordig is de productie artisanaal of industrieel met Entremont in Montigny-le-Roi.

    Een van de meest kenmerkende is de kaas van Langres, waarvan de beschermde oorsprongsbenaming (BOB) een traditie en expertise erkent die minstens uit de achttiende eeuw stamt. Het is een kaas gemaakt met volle koemelk, zachte en gewassen korst. Het wordt gekenmerkt door zijn oranje kleur en zijn schaal, een onderscheidend teken dat essentieel is voor het verkrijgen van AOP. Het wordt soms verfijnd met marc-champagne of bordeauxrood, wat de typiciteit versterkt.
     
     Langres bestaat in 3 formaten:
    - de kleine omvang van 150 tot 250 gr
    - Formuliermedium van 280 tot 350 gr
    - het grote formaat van 800 tot 1300 gram
  • Van 1 januari 2019 tot 31 december 2019