Zie foto's (4)

VANNERIE DELLO

in Bourbonne-les-Bains

  • Dit oude beroep, het mandenvlechten, wordt nog volop uitgeoefend in het zuiden van de Haute-Marne, in plaatsen als Fayl-Billot, Bussières-lès-Belmont en Grenant. De teenwilgen woorden geteeld op een kleine 50 hectare.

    Van de wiolgentenen worden zo’n 1.200 verschillende gebruiksvoorwerpen met de hand vervaardigd: broodmanden, draagmanden, theebladen, vogelkooitjes om maar wat te noemen. De mandenmaker heeft de productie volledig in de hand, van het telen en oogsten van de wilgentenen, de...
    Dit oude beroep, het mandenvlechten, wordt nog volop uitgeoefend in het zuiden van de Haute-Marne, in plaatsen als Fayl-Billot, Bussières-lès-Belmont en Grenant. De teenwilgen woorden geteeld op een kleine 50 hectare.

    Van de wiolgentenen worden zo’n 1.200 verschillende gebruiksvoorwerpen met de hand vervaardigd: broodmanden, draagmanden, theebladen, vogelkooitjes om maar wat te noemen. De mandenmaker heeft de productie volledig in de hand, van het telen en oogsten van de wilgentenen, de verwerking ervan tot de verkoop van zijn producten.    Neem gerust een kijkje bij een ambachtelijke mandenmaker, maak een wandeling langs de velden wuivende teenwilgen en de rootkuilen waar de wilgentenen zich voorbereiden op hun nabije toekomst.