VILLA GALLO-ROMAINE

in Andilly-en-Bassigny

VILLA GALLO-ROMAINE
 • De villa van Andilly was de woning van een rijke herenboer en bevat een woonhuis en een grote boerderij in de vorm van een landgoed.

  Het geheel is hoogstwaarschijnlijk gebouwd op de primitieve fundamenten van een inheemse boerderij en komt overeen met de romanisering van woon- en leefgewoontes.

  De villa werd tegen de helft van de eerste eeuw gebouwd van steen. De bouw is verschillende malen gewijzigd en is uitgelopen op het resultaat waarvan de resten nu te zien zijn.

  Dit welvarende bedrijf, met veel bijgebouwen en doordachte versieringen, lag langs de heerwegen van Langres naar Trier, van Langres naar Straatsburg en een bijweg van Langres naar Bourbonne (aan de voet van de Mont Mercure).

  Een opmerkelijke plek vanwege de omvang van de blootgelegde structuren.

  Conservation départementale
  Conseil Départemental de la Haute-Marne
  1 Rue du Commandant Hugueny
  F-52905 CHAUMONT cedex 9
 • Van 1 januari 2019 tot 31 december 2019
Openings
Openingstijden
 • Vanaf 1 juni 2019 tot 15 september 2019
  * Comme tous les étés, la villa gallo-romaine d’Andilly-en-Bassigny, site classé monument historique, propriété du Conseil départemental de la Haute-Marne, vous ouvre ses portes et propose des animations pour toute la famille autour de l’Antiquité. - du lundi au vendredi, de 10h00 à 12h30 et de 14h00 à 18h00. - les samedi et dimanche et jours fériés, de 10h00 à 18h00