Zie foto's (4)

Village de Ham-sur-Meuse

Stad in Ham-sur-Meuse
  • Hoewel onlangs (1997), leidt de brug ons naar pittoreske steegjes waar toevallig de Sint-Lambertuskerk verschijnt. Het dateert uit de 18e eeuw en herbergt een altaarstuk bestaande uit drie compartimenten in beschilderd eikenhout, 2m hoog en 2m10 breed (drieluik "Passie, kruisiging en verrijzenis", ingeschreven in het register van roerende voorwerpen die als historische monumenten zijn geclassificeerd).


    Een beetje verder, maar geklasseerd op het gemeentelijk grondgebied van Ham-sur-Meuse,...
    Hoewel onlangs (1997), leidt de brug ons naar pittoreske steegjes waar toevallig de Sint-Lambertuskerk verschijnt. Het dateert uit de 18e eeuw en herbergt een altaarstuk bestaande uit drie compartimenten in beschilderd eikenhout, 2m hoog en 2m10 breed (drieluik "Passie, kruisiging en verrijzenis", ingeschreven in het register van roerende voorwerpen die als historische monumenten zijn geclassificeerd).


    Een beetje verder, maar geklasseerd op het gemeentelijk grondgebied van Ham-sur-Meuse, is de tunnel een unieke attractie in Noord-Frankrijk. Deze 565 meter lange en 6,50 meter brede tunnel, is geleend door schippers en vermijdt eenvoudigweg de lus die de Maas vormt rond de 8 km lange, niet-bevaarbare gemeente Chooz. Een geweldige afkorting!
  • Gesproken talen
    • Frans