Zie foto's (3)

Village de Vireux-Wallerand

Stad in Vireux-Wallerand
 • Vireux-Wallerand is een pittoreske gemeente die een bijzondere plek in de Maasvallei inneemt. De rechteroever van de rivier wordt begrensd door mooie villa's omgeven door tuinen die een van de charmes van de stad zijn.

  De gemeente Vireux-Wallerand werd iets meer dan 3 eeuwen geleden, in 1678 om precies te zijn, Frans en was vroeger het land van Luxemburg.
  De inwoners van Vireux-Wallerand, behorend tot de graven van Luxemburg, de koningen van Bohemen, werden geklasseerd als "Bohemiens" en...
  Vireux-Wallerand is een pittoreske gemeente die een bijzondere plek in de Maasvallei inneemt. De rechteroever van de rivier wordt begrensd door mooie villa's omgeven door tuinen die een van de charmes van de stad zijn.

  De gemeente Vireux-Wallerand werd iets meer dan 3 eeuwen geleden, in 1678 om precies te zijn, Frans en was vroeger het land van Luxemburg.
  De inwoners van Vireux-Wallerand, behorend tot de graven van Luxemburg, de koningen van Bohemen, werden geklasseerd als "Bohemiens" en vervolgens als "Bohemiens", vandaar de naam die vandaag wordt gegeven aan de inwoners van deze gemeente : De Bayamonts.


  Vireux-Wallerand heeft een architecturaal erfgoed dat een bezoek waard is: De kerk Saint-Georges, maar ook het kasteel gelegen aan de oever van de Maas in een park, dat dateert uit 1714, en vervolgens het kasteel van Risdoux, dat dateert uit de 18e eeuw en nu door particulieren als hotel wordt gerenoveerd.
 • Gesproken talen
  • Frans