Het vroegere bolwerk van de bisschoppen van Langres, Mussy l’Evêque werd tijdens de Franse Revolutie ombenoemd tot Mussy-sur-Seine.
Mussy-sur-Seine, gelegen in een meander van de Seine aan de toegang naar de Champagne en de Bourgogne, toont één van de rijkste erfgoederen van de Aube.

In dit van oorsprong gallo-romeins dorp en later een versterkte middeleeuwse stad onder de invloed van de heren van deze plaats, de bisschoppen van Langres, zijn vele getuigenissen van haar geschiedenis, of beter gezegd haar geschiedenissen, te vinden : de Middeleeuwen, het verzet en industriëel.
In het doolhof van pittoreske straatjes die naar de Seine leiden, zult u een wirwar van oude huizen vinden en de overblijfselen van de wallen die de stad omringden sinds de 12e eeuw, waaronder ook de toren van Boulevard (15e eeuw). In het hart van de stad vindt u de kapittelkerk uit de 13e eeuw, die met zijn verrassende afmetingen bijna een kathedraal te noemen is. Het zoutpakhuis uit de 14e eeuw en de ijskelder van de bisschoppen zijn eveneens erg bijzonder.
Zoals al deze bijzonderheden getuigen van een bewogen verleden in de Middeleeuwen, zo herinnert de groene omgeving ons aan de zomer van 1944 en de aanval van de verzetsgroep Maquis Montcalm, waarvan de geschiedenis wordt verteld in het Musée de la Résistance (Verzetsmuseum).

 


Inlichtingen :

Office de Tourisme de la Côte des Bar en Champagne 
Bureau d'Informations de Mussy-sur-Seine
Tél. : 03 25 38 42 08
www.tourisme-cotedesbar.com

Mairie
Tél. : 03 25 38 40 10
www.mussy-sur-seine.fr