Tijdens een wandeling door Sézanne, Petite Cité de Caractère (kleine stad vol karakter) in de Champagne, zult u zonder twijfel een beetje het gevoel krijgen terug te gaan in de tijd.

Sézanne ligt op minder dan 2 uur van Parijs en ligt in een afwisselend landschap vol wijngaarden en boomgaarden en is de westelijke toegang naar de Champagne en de gehele Regio Grand Est.
Het hart van de stad biedt op het eerste gezicht een nogal stenige aanblik met haar architectonische oude gebouwen en geplaveide straatjes, haar fonteinen en stenen bronnen, maar toch vindt u overal groen, met zijn tuinen en prachtige met bomen beplante promenades die «mails» genoemd worden – de oude middeleeuwse wallen die in de 18e  eeuw opgevuld zijn – en beplant zijn met dubbele of vierdubbele rijen lindebomen.
De geschiedenis heeft in de loop der eeuwen haar stempel gedrukt op de stad. Haar openbare gebouwen en herenhuizen, waaronder het Stadhuis, het voormalige College, de Rechtszaal en de Vrouw Zonder Hoofd, die voor het meerendeel te vinden zijn rondom de indrukwekkende gotische kerk Saint-Denis, tonen een stijlvolle en hartelijke aanblik, die de charme en identiteit van Sézanne uitmaken.
In de stad zijn ook vele gebouwen in originele stijl te vinden, enkele vakwerkgebouwen of de trotse herenhuizen uit de 18e en 19e eeuw, een hal in de stijl van Baltard, het klooster van Récollets binnen de muren van het hospitaal, een houten wasplaats en vele andere wonderen, zoals de geschilderde zonnewijzer, bronnen, standbeelden in onverwachte hoekjes en bas-reliëfs op de gevels…
 


Inlichtingen :

Office de Tourisme de Sézanne et sa région
Tél. : 03 26 80 54 13
www.sezanne-tourisme.fr

Mairie 
Tél. : 03 26 60 80 21
www.ville-sezanne.fr